Βιογραφικό

Ονομάζομαι Νικόλαος Μοσχόπουλος. Εργάζομαι ως ψυχίατρος και ψυχαναλυτής. Με όποια ιδιότητα κι αν λειτουργώ, έχω μάθει να βλέπω ανθρώπους· όχι λίστες συμπτωμάτων. Ανθρώπους με δυσκολίες. Ανθρώπους σε σταυροδρόμια. Ανθρώπους που θέλουν να μιλήσουν. Ό,τι κι αν είναι αυτό που αντιμετωπίζετε, είμαι εδώ για να σας ακούσω.

Γεννήθηκα το 1984 στη Θεσσαλονίκη. Το 2001 πέρασα 3ος στη Στρατιωτική Ιατρική (Ιατρικό ΣΣΑΣ) στη Θεσσαλονίκη και το 2007 ολοκλήρωσα τις σπουδές μου. Ειδικεύτηκα στην Ψυχιατρική κατά τα έτη 2011-2017 στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, αποκτώντας ουσιαστική κλινική εμπειρία σε όλο το φάσμα των ψυχικών διαταραχών.

Έχω πλούσιο ερευνητικό έργο, ως επιστημονικός συνεργάτης της Γ’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Α.Π.Θ., δημοσιεύοντας σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με impact factor. Από το 2014 συμμετέχω κάθε χρόνο ως ομιλητής σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Το 2020 ολοκλήρωσα την εκπόνηση της Διδακτορικής μου Διατριβής με «Άριστα» και αναγορεύτηκα Διδάκτωρ του Τμήματος Ιατρικής του Α.Π.Θ. Είμαι διδάσκων σε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του ίδιου Τμήματος.

Το χρονικό διάστημα 2011-2017 έκανα την προσωπική μου ανάλυση και ολοκλήρωσα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Φροϋδικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (τετραετές θεωρητικό σεμινάριο, εκπόνηση εργασιών, ανάληψη περιστατικών με εποπτεία). Έχω συμμετάσχει σε πολυάριθμα ψυχαναλυτικά συνέδρια και ημερίδες. Επίσης, προσπαθώ να μεταφράσω το ανείπωτο γράφοντας ποίηση. Η πρώτη μου ποιητική συλλογή, με τίτλο «Τρεις επισκέψεις στον Άδη» , κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2020.

 

Είμαι επιμελητής του Ψυχιατρικού Τμήματος Εξωνοσοκομειακής Περίθαλψης στη Θεσσαλονίκη. Εργάζομαι ιδιωτικά ως ψυχίατρος και ψυχαναλυτής από το 2017. Διατηρώ ιδιωτικό ιατρείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έχοντας τη δυνατότητα να αναλάβω περιστατικά από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου μέσω τηλεδιάσκεψης. Είμαι ο ιδρυτής της TherapyToday.gr , της 1ης υπηρεσίας e-ψυχοθεραπείας στην Ελλάδα.

Scroll to Top

Χρησιμοποιούμε cookies για ανάλυση πληροφοριών, εξατομικευμένο περιεχόμενο και διαφημίσεις. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε αυτήν τη χρήση. Μάθετε περισσότερα εδώ